Οι ηρωικοί χειρισμοί των πιλότων της TransAsia

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, 14:30
Οι ηρωικοί χειρισμοί των πιλότων της TransAsia
Χιλιάδες ώρες πτήσης είχαν στο ενεργητικό τους οι πιλότοι του ελικοφόρου αεροσκάφους της TransAsia που συνετρίβη τα ξημερώματα της Τετάρτης στα νερά του ποταμού Κιλάνγκ στα περίχωρα της Ταϊπέι.

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» γράφει ότι ο πιλότος είχε 14.000 ώρες πτήσης και ο συγκυβερνήτης 4.000. Όπως φαίνεται από τα video που δόθηκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν τις τελευταίες στιγμές πριν από τη συντριβή, οι πιλότοι κάνουν ό, τι μπορούν προκειμένου να αποφύγουν την πρόσκρουση του αεροσκάφους πάνω σε σπίτια.

Η πορεία του μοιραίου αεροπλάνου

Αξιωματούχοι της Πολιτικής Αεροπορίας της Ταϊβάν επισημαίνουν ότι το αεροσκάφος είχε πάρει πορεία για το ποτάμι και βάσει της θέσης του είναι πολύ πιθανό οι πιλότοι να επεδίωκαν την προσθαλάσσωση στον ποταμό.

Ωστόσο, η παρουσία πυλώνων υψηλής τάσης άλλαξε άρδην τα σχέδιά τους. Ενδεχόμενη πρόσκρουση του αεροσκάφους πάνω στο δίκτυο υψηλής τάσης (120.000 V) θα προκαλούσε τεράστια έκρηξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες. Έτσι, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι πιλότοι αναγκάστηκαν να στρίψουν το αεροπλάνο, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε γέφυρα, πριν συντριβεί στον ποταμό Κιλάνγκ.


Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, 14:37