Μετά την απόρριψη σε ψηφοφορία του σχεδίου Brexit της Τερέζα Μέι και το αδιέξοδο στην εξεύρεση λύσης, η Βουλή των Κοινοτήτων πρότεινε την παράταση της περιόδου αναμονής από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις 29 Μαρτίου. Αλλά, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμη εγκρίνει την παράταση του Brexit.

Εν μέσω όλων αυτών των εξελίξεων, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας ονόμασε την γάτα της «Brexit»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς οι Ευρωπαίοι πολιτικοί περιμένουν τις εξελίξεις μετά τις αποφάσεις του Westminster σχετικά με το Brexit πριν από την προθεσμία της 29ης Μαρτίου, ορισμένοι έχουν προχωρήσει σε προσωπική διασύνδεση με την επίπονη διαδικασία της Βρετανίας να εγκαταλείψει την ΕΕ.

 Όπως η Γαλλίδα αξιωματούχος Nathalie Loiseau που δήλωσε στο περιοδικό «Le Journal du Dimanche» ότι αποκαλεί την γάτα της “Brexit”. «Με ξυπνά κάθε πρωί με δυνατό νιαούρισμα επειδή θέλει να βγει έξω, και όταν ανοίγω την πόρτα μένει αναποφάσιστη και στη συνέχεια με κοιτάζει με απορριμμένο ύφος  όταν την βγάζω», είπε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η συμπεριφορά του κατοικίδιου της κας Loiseau μπορεί να παρομοιασθεί με τις αποφάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο το 2016 ψήφισε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά από τότε δεν κατάφερε να δείξει σαφή, ομόφωνη βούληση και να προγραμματίσει τον τρόπο αυτής της εξόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nathalie Loiseau, γνωστή για την σκληρή στάση της στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, έχει ήδη πει ότι «διαζύγιο χωρίς συμφωνία θα ήταν καλύτερο από την κακή συμφωνία». Και είναι από τις κορυφαίες υποψήφιες για το κόμμα του Εμμανουήλ Μακρόν στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η διαμάχη μεταξύ βουλευτών του Ηνωμένου Βασιλείου και η αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης στο σύνολό της για το όραμά της για το Brexit έχουν ωθήσει πολλούς να μπερδέψουν τις βρετανικές πολιτικές, συγκρίνονται πλέον με τις γάτες που συμπεριφέρονται ασταθώς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης