Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) της Βαυαρίας προτρέπει μεν να ληφθεί σύντομα η απόφαση για την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), αλλά να υπάρξει εύλογος χρόνος μέχρι να αποφασιστεί οριστικά το θέμα της υποψηφιότητας της συντηρητικής παράταξης (CDU-CSU) για την καγκελαρία, σύμφωνα με το de.reuters.

Ο επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ δήλωσε τη Δευτέρα στο Μόναχο ότι το «θέμα του υποψήφιου καγκελαρίου θα πρέπει να διαχωριστεί από την εκλογή νέας ηγεσίας στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU). Το ποιος θα οδηγήσει την συντηρητική παράταξη στην επόμενη εθνική προεκλογική εκστρατεία θα πρέπει να ορισθεί στα τέλη του 2020 με αρχές του 2021». Τόνισε δε πως «ο υποψήφιος για την καγκελαρία μπορεί να καθοριστεί μόνο από κοινού και από τα δύο κόμματα (CDU-CSU)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας δήλωσε επίσης ότι «τη διαδικασία θα πρέπει καλύτερα να την συζητήσουν τα προεδρεία των δύο κομμάτων CDU/CSU», ενώ τόνισε ότι «η θητεία της καγκελαρίου Μέρκελ δεν πρέπει να συντομευτεί. Έχει ένα υψηλό επίπεδο αποδοχής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό», όπως είπε. Υπογράμμισε επίσης πως «απαιτείται σαφής διαχωρισμός από το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα “Εναλλακτική για την Γερμανία” (AfD), κάτι το οποίο θα πρέπει να το αποπνέει και ο υποψήφιος καγκελάριος».

Ο επικεφαλής της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης παρέπεμψε επίσης στις ουσιαστικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν το Χριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό (CSU) κόμμα: «Προγραμματικά, τα δύο κόμματα, θα πρέπει να έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό της Γερμανίας και να ορίσουμε τις νέες προκλήσεις της εποχής», όπως είπε και ανέφερε ως παραδείγματα τις καθαρές μορφές ενέργειας, την ψηφιοποίηση, την τεχνητή νοημοσύνη και την βοήθεια για τα νέα (ανατολικογερμανικά) ομοσπονδιακά κρατίδια.

Πηγή: de.reuters

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης