Η κυβέρνηση της Ινδονησίας φέρεται να απείλησε με απέλαση τον διάσημο ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο εξαιτίας κάποιων επικριτικών σχολίων που ανέβασε ο Αμερικανός ηθοποιός στο Instagram για τη βιομηχανία παραγωγής φοινικέλαιου κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σουμάτρα.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σουμάτρα για να υποστηρίξει τοπικές οργανώσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τροπικό δάσος του εθνικού δρυμού Leuser στο νησί της Σουμάτρας φωτογραφήθηκε με ελέφαντες και ουρακοτάγκους που απειλούνται από την αποψίλωση και τη λαθροθηρία.

Το Ίδρυμα Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, που διεξάγει προγράμματα για την προστασία της βιοποικιλότητας, των ωκεανών και των αγρίων ειδών, υποστηρίζει τις τοπικές αυτές οργανώσεις ώστε να «δημιουργηθεί μια μεγάλη προστατευόμενη περιοχή για την πανίδα μέσα στο οικοσύστημα Leuser, το τελευταίο μέρος στη Γη όπου ουραγκοτάγκοι της Σουμάτρας, τίγρεις, ρινόκεροι και ελέφαντες συνυπάρχουν μέσα στη φύση», έγραψε ο ηθοποιός στο λογαριασμό του στο Instagram. «Η βιομηχανία φοινικέλαιου καταστρέφει ένα μοναδικό τόπο.

Τώρα είναι η στιγμή να σώσουμε το οικοσύστημα του Leuser. Πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση για την προστασία και την αποκατάσταση αυτή του θησαυρού της φύσης. Κάντε κλικ σε αυτό το σύνδεσμο και σώστε το μοναδικό οικοσύστημα της Ινδονησίας» πρόσθεσε ο Αμερικανός ηθοποιός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης