Έκθεση ορόσημο που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός «Infrastructure Australia» προειδοποιεί ότι οι μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να χάσουν την ποιότητα ζωής και την οικονομική παραγωγικότητα τους, εάν οι κυβερνήσεις αποτύχουν να πάρουν μέτρα για μία πιθανή δημογραφική έκρηξη τα επόμενα 30 χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει έναν προγραμματισμό για να στεγάσει επιπλέον 12 εκατ. ανθρώπους μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια. Μοντελοποίηση δεδομένων κατέδειξε ότι έως το 2046, η Μελβούρνη και το Σίδνεϊ αναμένεται να φθάσουν το σημερινό μέγεθος της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Χονγκ Κονγκ. Εάν δεν υπάρξει ένα εθνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για την αντιμετώπιση των αναγκών υποδομής, οι πόλεις αυτές αντιμετωπίζουν το φάσμα κατάρρευσης, τόσο στη ποιότητα ζωής, όσο και στο περιβαλλοντικό τους ιστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αυστραλία διαθέτει τρεις πόλεις στον κατάλογο των Δέκα Καλύτερων Πόλεων παγκοσμίως, που θεωρούνται παράδεισοι να ζει κανείς, ενώ η Μελβούρνη κατατάσσεται στην πρώτη θέση. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση οι πόλεις αυτές κινδυνεύουν να πέσουν πολύ χαμηλά στην κατάταξη εξαιτίας του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος και της δυσκολίας ανεύρεσης κατοικίας που θα επιφέρει μία πληθυσμιακή έκρηξη. Ήδη το Σίδνεϊ αλλά και η Μελβούρνη αντιμετωπίζουν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, τα οποία θα επιδεινωθούν έως το 2046.

Συγκρατημένος όμως εμφανίσθηκε ο υπουργός Υποδομών Πολ Φλέτσερ λέγοντας ότι τα στοιχεία αυτά «μπορεί να μην αρέσουν σε όλους. Δεν πρόκειται να προβλέψω ποιο από όλα αυτά τα ενδεχόμενα σενάρια είναι πιθανό να υλοποιηθεί – στην πραγματικότητα νομίζω ότι το μόνο που μπορούμε να προβλέψουμε με βεβαιότητα είναι ότι, όπως όλες οι προβλέψεις του μέλλοντος, είναι σίγουρο ότι περιέχουν μεγάλο αριθμό στατιστικών λαθών», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης