Η Ιαπωνία ενεργοποίησε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 09:16
Η Ιαπωνία ενεργοποίησε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19

Η Ιαπωνία ενεργοποίησε σήμερα το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 διανέμοντας το εμβόλιο της Pfizer Inc στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία του Τόκιο, καθώς ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματα και να φιλοξενήσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι.

Οι τοπικές τηλεοράσεις μετέδωσαν πλάνα από τον εμβολιασμό εργαζομένων στα νοσοκομεία, που συμπεριλαμβάνονται στους περίπου 40.000 επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, για τους οποίους έχει προγραμματιστεί να λάβουν τις πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Οι εργαζόμενοι στο Ιατρικό Κέντρο του Τόκιο ήταν μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν.

Ο εμβολιασμός του συνολικού πληθυσμού των 126 εκατομμυρίων κατοίκων της Ιαπωνίας στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα είναι μία ουσιαστική προτεραιότητα για την κυβέρνηση του Σούγκα, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αναβλήθηκαν το 2020, να έχουν προγραμματιστεί για να αρχίσουν στα τέλη Ιουλίου.

Η συνολική υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού, με τους εμβολιασμούς αρχικά των περίπου 3,7 εκατομμυρίων μελών του ιατρικού προσωπικού και των 36 εκατομμυρίων ανθρώπων ηλικίας 65 ετών και άνω, αναμένεται ότι θα απαιτήσει ένα έτος.

«Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο βήμα προς τον τερματισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Υγείας Χιρόσι Γιαμαμότο.

Ο Σούγκα έχει δηλώσει ότι ο εμβολιασμός είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ιαπωνία έχει υπογράψει συμβόλαια για την προμήθεια συνολικά 314 εκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων της Pfizer, της AstraZeneca Plc και της Moderna Inc, που είναι αρκετές για τον εμβολιασμό 157 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στη χώρα έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί 415.000 περιστατικά μόλυνσης με COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 7.013 θανάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 09:41