Δεν υπάρχει ανάγκη για την επιβολή εκ νέου κατάστασης έκτακτης ανάγκης, δήλωσε σήμερα ο ανώτερος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας, απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση ρεκόρ σε μια ημέρα των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στο Τόκιο.

Το Τόκιο κατέγραψε σήμερα 224 νέα κρούσματα κορωνοϊού, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο δίκτυο NHK, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν αριθμό ρεκόρ στην ιαπωνική πρωτεύουσα από τότε που ξέσπασε η κρίση με τον Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνολικός αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων SARS-CoV-2 σε μία μέρα ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 206 που είχαν καταγραφεί στις 17 Απριλίου, όταν στο Τόκιο και άλλα μεγάλα πληθυσμιακά κέντρα είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα θετικά κρούσματα στο Τόκιο αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι υγειονομικές αρχές ενέτειναν τις στοχευμένες διαγνωστικές εξετάσεις μεταξύ αυτών που εργάζονται στις περιοχές με κέντρα διασκέδασης Σιντζούκου και Ικεμπουκούρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα ανέφερε και αυτός ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν σε μία μέρα στο Τόκιο ήταν 224 και σημείωσε ότι οι διαγνωσθέντες είναι σε ποσοστό περίπου 80% ηλικίας περίπου 30 ετών ή μικρότερης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σούγκα πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι εφικτό να μηδενιστεί ο κίνδυνος μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό μετά την άρση στη χώρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί.

Σε πανεθνικό επίπεδο, η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 20.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 και 980 θανάτους από Covid-19 μέχρι στιγμής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης