Η κυβέρνηση της Γουατεμάλας ζήτησε από τις αρχές των ΗΠΑ να περιορίσουν τον αριθμό των παράτυπων μεταναστών που απελαύνονται στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής σε 25 πρόσωπα ανά πτήση, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ούγο Μονρόι.

Οι αρχές των ΗΠΑ επιβιβάζουν 60 ως 90 παράτυπους μετανάστες σε καθεμιά από τις τρεις πτήσεις που εκτελούνται καθημερινά προς τη Γουατεμάλα, στο πλαίσιο μιας πτυχής του σχεδίου του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να μειωθεί η ροή μεταναστών προς τη χώρα του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αίτημα που υπέβαλε η κυβέρνηση της Γουατεμάλας ακολουθεί την εισαγωγή σε νοσοκομείο δύο επαναπατρισθέντων μεταναστών – έφθασαν στη χώρα χωρίς κανένα σύμπτωμα την περασμένη εβδομάδα, αφού διαγνώστηκε πως είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση της Γουατεμάλας θέλει να επιστρέφουν μόνο παράτυποι μετανάστες που είχαν αναχωρήσει από την πρωτεύουσα και περιοχές γύρω από αυτή, για να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι Γουατεμαλτέκοι μετανάστες στις ΗΠΑ έφυγαν από αγροτικές περιοχές της επαρχίας, πρόσθεσε ο Μονρόι.

Οι υγειονομικές αρχές της Γουατεμάλας είχαν καταγράψει μέχρι χθες 70 κρούσματα μόλυνσης και τρεις θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης