Τη διάσημη παρατηρήτρια πουλιών (birdwatcher) Phoebe Snetsinger τιμά σήμερα η Google με το doodle της. Εκτιμάται πως στο ενεργητικό της είχε σημειώσεις για 8.938 είδη.
 
H Phoebe Snetsinger γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1931 Μιζούρι των ΗΠΑ. Ήταν κόρη διαφημιστή και σπούδασε Γερμανική φιλολογία, προτού αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στην παρατήρηση των πουλιών. Από τον πατέρα της κληρονόμησε μεγάλη περιουσία που της επέτρεψε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να κυνηγήσει το πάθος της και να καταγράψει διαφορετικά είδη πτηνών.

Ως ερασιτέχνης ορνιθολόγος κράτησε σημειώσεις για άγνωστα μέχρι τότε είδη. Οι ορνιθολόγοι της εποχής θεωρούσαν πως υπάρχουν περίπου 6.000 διαφορετικά είδη στον πλανήτη, η Snetsinger, όμως, τους διέψευσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1981 διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος και οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής. Τότε ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο προκειμένου να παρατηρεί τα πουλιά. Έζησε 17 ολόκληρα χρόνια μετά τη διάγνωση και σήμερα θα έκλεινε τα 85 της χρόνια. Τελικά, έχασε τη ζωή της από αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε μια έρημη περιοχή της Μαδαγασκάρης (23 Νοεμβρίου 1999). Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης