Η γερμανική κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα τα «τρομακτικά» σχέδια επιθέσεων εναντίον τζαμιών της χώρας από μια ακροδεξιά οργάνωση, μέλη της οποίας συνελήφθησαν την Παρασκευή και η οποία ήθελε να μιμηθεί τη σφαγή του Κράισττσερτς, πριν από έναν χρόνο στη Νέα Ζηλανδία.

«Αυτό που ήρθε στο φως είναι τρομακτικό, να βλέπουμε μια οργάνωση να ριζοσπαστικοποιείται κατά τέτοιον τρόπο τόσο γρήγορα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, ο Μπγερν Γκρινεβέλντερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο. Είναι «σημαντικό να προστατεύονται οι χώροι λατρείας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αποστολή του κράτους είναι να εξασφαλίζει την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας σ’ αυτή τη χώρα χωρίς κίνδυνο ούτε απειλή, ανεξάρτητα από τη θρησκεία», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Οποιοσδήποτε θέλει να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα εδώ στη Γερμανία σεβόμενος το νομικό πλαίσιο, πρέπει να μπορεί να το κάνει χωρίς απειλή και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, 12 μέλη μιας μικρής ακροδεξιάς οργάνωσης συνελήφθησαν σε όλη τη Γερμανία ως ύποπτα ότι προετοίμαζαν επιθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ύποπτα ότι σκόπευαν να στοχοθετήσουν μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στη διάρκεια της προσευχής, όπως είχε κάνει ο δράστης των επιθέσεων στο Κράισττσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, που τον Μάρτιο του 2019 στοίχισαν τη ζωή σε 51 ανθρώπους σε δύο τζαμιά, ενώ ο δράστης κινηματογραφούσε και μετέδιδε ζωντανά τις επιθέσεις του, αποκάλυψαν την Κυριακή το βράδυ τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης