Η Γερμανία αποσύρει τις κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ κατάσχεσαν μάσκες που προορίζονταν για την αστυνομία του Βερολίνου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 15:10
Η Γερμανία αποσύρει τις κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ κατάσχεσαν μάσκες που προορίζονταν για την αστυνομία του Βερολίνου

Η Γερουσία του Βερολίνου απέσυρε εν μέρει τις κατηγορίες της κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι «κατάσχεσε» φορτίο με υγειονομικές μάσκες που προορίζονταν για την Αστυνομία της πόλης ενώ αυτό βρισκόταν στην Ταϊλάνδη, καθ' οδόν προς τη Γερμανία. Κατηγορηματικά διαψεύδει τις κατηγορίες η αμερικανική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται σήμερα να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «δεν έχει λάβει μέτρα προκειμένου να ανακατευθύνει φορτία με μάσκες της εταιρείας 3M προς τις ΗΠΑ και δεν είχε γνώση καμίας τέτοιας παραγγελίας». Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ακόμα ότι οι αμερικανικές εταιρείες έχουν αυξήσει την παραγωγή τους στο εσωτερικό της χώρας, ενώ δεν υπάρχει ευθεία αναφορά στις κατηγορίες που εκτόξευσαν την Παρασκευή ο δήμαρχος και ο υπουργός Εσωτερικών του Βερολίνου, οι οποίοι έκαναν λόγο για «απάνθρωπη πράξη» και για «σύγχρονη πειρατεία».

Σε νέα ανακοίνωσή της, η Γερουσία του Βερολίνου διευκρινίζει ότι η παραγγελία δεν είχε γίνει τελικά στην αμερικανικών συμφερόντων εταιρεία 3Μ στην Κίνα, αλλά σε κάποια γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης και ότι τώρα ερευνάται σε ποιο σημείο εξαφανίστηκε το φορτίο, το οποίο δεν παραδόθηκε ποτέ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, 15:18