Η δυσπιστία των Γερμανών απέναντι στα αυτοκίνητα της Volkswagen -μετά από το ξέσπασμα του σκανδάλου- ήταν μάλλον παροδική. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε από την εταιρεία «Prophet».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας και όπως μεταδίδει το CNBC, το 65% των Γερμανών καταναλωτών θεωρούν πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να κατασκευάζει «εξαιρετικά» αυτοκίνητα και πως το σκάνδαλο με τους ρύπους έχει ξεπεραστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, από τους 1.000 Γερμανούς που ερωτήθηκαν, μέσω διαδικτυακής έρευνας, το 63% συμφωνεί ή συμφωνεί απολύτως πως το σκάνδαλο θα ξεχαστεί και μέσα σε έναν χρόνο κανένας δεν θα συζητάει για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα, το 91% εκτιμά πως η Volkswagen δεν είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει προβεί σε παραβάσεις σε ό,τι αφορά στους ελέγχους για τις εκπομπές των ρύπων.

Αναφορικά με το πώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα της παγκοσμίως, οι ειδικοί επισημαίνουν πως πρέπει να αποκαταστήσει τη φήμη της απέναντι στο καταναλωτικό αίσθημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης