Η Φινλανδία θα ενισχύσει τους περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις από τον Σεπτέμβριο, περιορίζοντας τον αριθμό αυτών που μπορούν να μετέχουν σε 50, εκτός κι αν έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα από τους διοργανωτές, λόγω της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

Τον Αύγουστο ο αριθμός των ανθρώπων που μπορούν να μετέχουν σε μια εκδήλωση ανέρχεται σε 500.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέοι περιορισμοί θα ισχύουν για τις συναθροίσεις σε εσωτερικούς, αλλά και εξωτερικούς χώρους, διευκρίνισε η αρμόδια κρατική υπηρεσία της Φινλανδίας.

Οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 50 ανθρώπων θα επιτρέπονται μόνον αν έχουν εφαρμοστεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπως η σωστή υγιεινή και η απόσταση ενός με δύο μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων, κάτι το οποίο αναγκάζει τους διοργανωτές αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων να αναλογιστούν εκ νέου τις ρυθμίσεις τους.

«Είναι απολύτως απαραίτητο να ενισχυθούν οι περιορισμοί διότι η επιδημιολογική κατάσταση της Φινλανδίας άλλαξε προς μια μη ευνοϊκή κατεύθυνση και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα SARS-CoV-2 έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια του Αυγούστου» υπογραμμίζει η υπηρεσία αυτή σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φινλανδία κατέγραφε την Παρασκευή κατά μέσο όρο 5,2 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 14 ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών, το οποίο επισήμανε ότι ο αριθμός αυτός βρίσκεται μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται τις τελευταίες εβδομάδες, με τις υγειονομικές αρχές της χώρας να έχουν καταγράψει συνολικά 7.871 κρούσματα νέου κορωνοϊού και 334 θανάτους ως την Παρασκευή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης