Η Ευρώπη είναι η πρώτη περιοχή του κόσμου που σήμερα ξεπέρασε τους 500.000 θανάτους από τoν Covid-19, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, την ώρα που η μετάλλαξη του νέου κορωνοϊού που εντοπίστηκε στη Βρετανία απειλούσε τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας.

Οι αναφορές για τον εντοπισμό αυτής της μετάλλαξης οδήγησαν σε lockdown τη νότια Αγγλία, ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα και ανάγκασαν δεκάδες χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους για τους Βρετανούς ταξιδιώτες αυτήν την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία, η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, εντόπισε την Κυριακή έναν ασθενή που μολύνθηκε από τον μεταλλαγμένο ιό, ενώ κρούσματα βρέθηκαν επίσης στη Δανία και τη Γαλλία.

Στην Ευρώπη έχει καταγραφεί περίπου το 30% των κρουσμάτων και θανάτων από Covid-19 μέχρι τώρα. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες. Ο πρώτος θάνατος από Covid-19 σημειώθηκε στη Γαλλία τον Φεβρουάριο. Χρειάστηκαν οκτώ μήνες για να φτάσει η ήπειρος τους 250.000 θανάτους και μόλις 60 ημέρες για να διπλασιαστούν τα θύματα, στις 500.000.

Η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία ανακοινώνουν εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και σε αυτές τις πέντε χώρες καταγράφεται το 60% όλων των θανάτων της ηπείρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα κρούσματα ανέρχονται σε 77,52 εκατομμύρια και οι θάνατοι στο 1,71 εκατομμύριο, πάντα με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης