Την πάγια θέση του πως η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την κρίση αρκεί οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δείξουν αποφασιστικότητα, εξέφρασε την Τετάρτη ο πρόεδρος των Η.Π.Α..

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, μια ημέρα πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Monti, ο Barack Obama εξηγεί πως «η Ευρώπη δεν πρέπει να δειλιάσει καθώς οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρίση χρέους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κρίση μπορεί να πλήξει σε σημαντικό βαθμό την οικονομική ανάκαμψη των Η.Π.Α. και είναι ένα θέμα που μας απασχολεί. Θα συμβάλλουμε αυτό που μας αναλογεί, ωστόσο το βάρος πέφτει κυρίως στην Ευρώπη. Αυτό που είναι αναγκαίο τώρα είναι όλες οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιδείξουν την πλήρη δέσμευσή τους στο μέλλον, στην οικονομική ολοκλήρωση της Ευρώπης», εξήγησε.

«Εάν η Ευρώπη δημιουργήσει ένα αρκετά μεγάλο τείχος προστασίας, θα μειώσει σημαντικά την πιθανότητα να χρειαστεί να το χρησιμοποιήσει», υπογράμμισε, επαινώντας παράλληλα τα «εντυπωσιακά βήματα» της κυβέρνησης Monti για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της Ιταλίας και την περιστολή του δημόσιου χρέους.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης