«Φωτιά» πήραν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα την Πέμπτη. Αφορμή στάθηκε το φωτεινό μπεζ κοστούμι του πλανητάρχη που έκανε τους πάντες να το σχολιάσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ να μίλησε μεταξύ άλλων για την κατάσταση στην Ουκρανία, την αμερικανική οικονομία αλλά και για τον κίνδυνο από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, όμως το χρώμα και το μέγεθος της ενδυματολογικής εμφάνισής του ήταν αυτό που προκάλεσε θύελλα… στο twitter.

Σε κάποιους μάλιστα έδινε την εντύπωση πως το σακάκι του ήταν κάποια νούμερα μεγαλύτερα από το κανονικό του μέγεθος, πιθανώς ως αποτέλεσμα των πολύ γενναιόδωρων βατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των μαργαριταριών στο Twitter για την ενδυματολογική επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα ξεχωρίζει της δημοσιογράφου Μόλι Μπολ που μετέτρεψε το βιβλίο του αμερικανού προέδρου με τίτλο «Το Audacity of Hope» (Τολμώ να ελπίζω) σε «The Audacity of Taupe» που σε ελεύθερη μετάφραση αποδίδεται ως το θράσος του γκρι.

Ακόμη πιο σαρκαστικός ο πολιτικός αναλυτής των New York Times δημοσιογράφος, παράφρασε το περίφημο «Yes we can» (Ναι, μπορούμε) από την πρώτη προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008 σε «Yes we tan» σαφής αναφορά στο χρώμα του σακακιού του αμερικανού προέδρου.

Βεβαίως κάποιοι χρήστες του διαδικτύου χαιρέτισαν την ενδυματολογική «τόλμη» του αμερικανού προέδρου αλλά κάποιοι άλλοι σχολίασαν τον παλιομοδίτικη πλευρά του σακακιού αναφέροντας: «Ο πρόεδρος Ομπάμα ήρθε να σας πουλήσει ασφαλιστήριο κατά των ανεμοστρόβιλων».

Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος προτιμά κατά κόρον να φορά σκουρόχρωμα σακάκια εμφανίστηκε με ανοιχτόχρωμο σακάκι καθώς κοστούμι στο χρώμα της άμμου είχε φορέσει και κατά τη διάρκεια μιας πασχαλινής εκδήλωσης εφέτος.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
*Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης