Ξεκάθαρη ήταν στη διάρκεια δηλώσεών της η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α., Hillary Clinton, όσον αφορά στην επικείμενη εκτόξευση ενός δορυφόρου της Β. Κορέας στο Διάστημα, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια κίνηση παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω πως εάν η Βόρειος Κορέα επιθυμεί ένα καλύτερο μέλλον για τον λαό της δεν θα πρέπει να πραγματοποιήσει άλλη μία εκτόξευση, η οποία θα αποτελέσει μία ευθεία απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια», πρόσθεσε στη διάρκεια συνομιλιών της με τον Ιάπωνα ομόλογό της, Koichiro Gemba.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιαπωνία έχει προχωρήσει στη δημιουργία μιας «ομπρέλας» στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας προκειμένου να μπορέσει να καταστρέψει, αν χρειαστεί, τμήματα του πυραύλου που θα μεταφέρει τον δορυφόρο της Β. Κορέας στο Διάστημα. Ειδικότερα, τρία καταδρομικά του Πολεμικού Ναυτικού, εφοδιασμένα με το σύστημα αεράμυνας «Aegis» βρίσκονται στη νήσο Οκινάουα, την ίδια στιγμή που συστοιχίες πυραύλων εδάφους – αέρος του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) έχουν τοποθετηθεί σε επτά σημεία ανά την ιαπωνική επικράτεια.

Διαβάστε επίσης:
Έκκληση για μια ξεκάθαρη απάντηση στη Β. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 05:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης