Γιούνκερ: Ελπίζω το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να έχει λυθεί πριν το Πάσχα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 22:09
Γιούνκερ: Ελπίζω το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών να έχει λυθεί πριν το Πάσχα
Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έθεσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά τη συνάντηση της ηγεσίας της Ε.Ε. με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας να επανεξετάσει το θέμα των δύο Ελλήνων και αργότερα στη συνέντευξη Τύπου εξέφρασε την ελπίδα ότι το πρόβλημα αυτό θα έχει λυθεί πριν το ορθόδοξα Πάσχα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνάντησης στη Βάρνα δήλωσε ότι θα ήθελε η Τουρκία να αποτελέσει έναν πραγματικό στρατηγικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η Ε.Ε. και η Τουρκία χρειάζεται να έχουν έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, έχουν πολλά κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινές προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να εργαστούν μαζί».

«Η Τουρκία πρέπει να βελτιώσεις τις σχέσεις της με μέλη της Ε.Ε., ιδιαίτερα με την Ελλάδα και την Κύπρο για να αποδείξει ότι έχει κάνει πρόοδο» επεσήμανε και αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς τόνισε «πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα σε φυσιολογικό χρόνο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε αναφερόμενος εκ νέου στους δύο Έλληνες αξιωματικούς: «Εμπιστευόμαστε τις τουρκικές αρχές ότι θα λύσουν αυτό το θέμα με δίκαιο τρόπο. Ελπίζω ότι το θέμα θα λυθεί πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα». Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο, όπως έγινε γνωστό, του ζήτησε να επανεξετάσει το ζήτημα της κράτησης των στρατιωτικών που παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης. 

O Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του στην «απλοϊκή και επιφανειακή» ιδέα της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018, 22:51