«Η Ιταλία πενθεί, γιατί επτά από τα θύματα είναι Ιταλίδες, δύο Γερμανίδες, μία Ρουμάνα, μία Γαλλίδα, μία Ουζμπέκα και μία Αυστριακή» δήλωσε στο ραδιόφωνο της Καταλονίας ο διευθυντής του καταλανικού Υπουργείου Εσωτερικών Τζόρντι Τζανέ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άλλη μία Ιταλίδα, που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, έφυγε από τη ζωή ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 14.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φοιτήτριες είχαν ηλικία από 19 έως 25 ετών και «μερικές δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας» την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο.

Το πούλμαν στο οποίο επέβαιναν οι φοιτήτριες έπειτα από απότομο ελιγμό του οδηγού βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με διερχόμενο όχημα, σύμφωνα με τις Αρχές της Καταλονίας.

Ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος ανακρίθηκε χθες από την αστυνομία, σήμερα νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας με θλάση στη θωρακική κοιλότητα, πρόσθεσε ο Καταλανός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εμφάνισή του ενώπιον του ανακριτή, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε, δήλωσε δικαστική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε επίσης: Σε κρίσιμη κατάσταση η Ελληνίδα φοιτήτρια που τραυματίστηκε στο τροχαίο στην Ισπανία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης