Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες όσον αφορά στην εθνικότητα των οκτώ ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ελληνικού μαχητικού σκάφους F-16, το οποίο συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πιλότων των ενόπλων δυνάμεων κρατών μελών του NATO, του λεγόμενου Tactical Leadership Programme (TLP). Πέραν από τους δύο Έλληνες χειριστές που πιθανότατα έχασαν τη ζωή τους, το γαλλικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένας Γάλλος είναι νεκρός και πέντε σοβαρά τραυματίες.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή, θρηνούμε έναν νεκρό ενώ έχουν καταμετρηθεί πέντε σοβαρά τραυματίες» στις τάξεις του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λεντριάν θα μεταβεί την Τρίτη στον τόπο του δυστυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανέφερε ότι οι Γάλλοι που έχασαν τη ζωή τους είναι οκτώ.

«Φαίνεται ότι οι δύο άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι Έλληνες υπήκοοι και (οι υπόλοιποι) οκτώ Γάλλοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ραχόι ερωτηθείς σε απευθείας μετάδοση από το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. Μέχρι τώρα δεν είχαν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των θυμάτων από τις αρχές.

Σε μήνυμά του μέσω Twitter το απόγευμα της Δευτέρας, ο Ραχόι είχε εκφράσει την θλίψη του για τα θύματα από «το τραγικό δυστύχημα στην αεροπορική βάση Λος Γιάνος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεχυμένες είναι επίσης οι πληροφορίες για την εθνικότητα των 19 τραυματιών. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι εννέα από τους τραυματίες φέρονται πως είναι Ιταλοί, περιλαμβανομένων των δύο που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας ωστόσο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη καμιά πληροφορία για την εθνικότητα των τραυματιών.

Οι πέντε από τους τραυματίες διακομίστηκαν σε μια εξειδικευμένη μονάδα εγκαυμάτων στο νοσοκομείο La Paz της Μαδρίτης, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Αλμπαθέτε.

Τη «βαθιά θλίψη του» για το πολύνεκρο δυστύχημα εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Πρόκειται για μια τραγωδία η οποία αφορά ολόκληρη την οικογένεια του NATO. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους αγαπημένους και τα έθνη όσων έχασαν τη ζωή τους και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης