H εταιρεία Dominion Voting Systems, την Παρασκευή, υπέβαλε αγωγή ύψους 1,6 δισ. δολαρίων εναντίον του ειδησεογραφικού δικτύου Fox News, υποστηρίζοντας ότι το κανάλι ισχυρίστηκε ψευδώς -σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα αλλοιωμένα ποσοστά- ότι η εταιρεία που διανέμει μηχανήματα ψηφοφορίας νόθευσε τις αμερικανικές εκλογές του 2020, όπως μεταδίδει η Huffington Post.

Συγκεκριμένα, η Dominion -η οποία έχει ήδη μηνύσει δικηγόρους του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ- υποστηρίζει ότι το Fox News «πούλησε μια ψεύτικη ιστορία απάτης στις εκλογές για να εξυπηρετήσει τους δικούς του εμπορικούς σκοπούς, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στην Dominion», σύμφωνα με ένα αντίγραφο της μήνυσης που έλαβε το Associated Press.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, το Fox News απάντησε ότι νιώθει υπερηφάνεια για την κάλυψη των εκλογών του 2020 που βασίζεται στις υψηλότερες παραδόσεις της αμερικανικής δημοσιογραφίας, τονίζοντας ότι θα αντιταχθεί με σθένος κατά αυτής της αβάσιμης μήνυσης στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη μήνυση για δυσφήμιση που κατατέθηκε εναντίον ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης από την εταιρεία ψηφοφορίας, η οποία ήταν στόχος παραπλανητικών ισχυρισμών που διαδόθηκαν από τον τότε πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Το μηχάνημα ψηφοφορίας «Dominion» από εκλογικό τμήμα στην Ατλάντα. (Φωτογραφία: Associated Press)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης