Την ώρα που η χώρα μας βιώνει μία από τις σημαντικότερες οικονομικές κρίσεις της ιστορίας της, η λίστα Hurun Global List 2015 αποδεικνύει ότι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη αυξήθηκε κατά 222 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη θέση της λίστας, φιγουράρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με 537 δισεκατομμυριούχους, ενώ ακολουθεί η Κίνα με 430Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η Ινδία ξεπερνά τη Ρωσία και τη Βρετανία σε αριθμό ανθρώπων που διαθέτουν… τραπεζικό βιβλιάριο με… δεκαψήφιο ποσό.

Στην πρώτη θέση της λίστας, φιγουράρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με 537 δισεκατομμυριούχους, ενώ ακολουθεί η Κίνα με 430, η… ανερχόμενη Ινδία με 97, η Ρωσία με 93 και η Βρετανία με 80.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα τρίτο των νέων δισεκατομμυριούχων προέρχεται από την Κίνα, ενώ αγαπημένη πόλη των κροίσων είναι η Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς παραμένει στην κορυφή των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, έχοντας αυξήσει την περιουσία του κατά 85 δισεκατομμύρια δολάρια, τον τελευταίο χρόνο.

Από τη λίστα των 67 χωρών που… διαθέτουν τον δισεκατομμυριούχο τους δεν απουσιάζει η Ελλάδα. Ωστόσο, διαθέτει μόλις ένα όνομα στον σχετικό κατάλογο.

Ο διαδραστικός χάρτης που ακολουθεί δίνει την ευκαιρία να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι πόσοι δισεκατομμυριούχοι κατοικούν σε κάθε χώρα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης