Απέρριψε τη διεξαγωγή έρευνας εις βάρος του ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για την παραπομπή του σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Η έρευνα διεξάγεται από τους Δημοκρατικούς και σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση όλοι οι μάρτυρες οφείλουν να παρουσιαστούν και να καταθέσουν ενώπιον του Κογκρέσου.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη Δευτέρα έφεση κατά μιας απόφασης χαμηλόβαθμου δικαστηρίου που διέταξε την παράδοση ενός αυτούσιου πορίσματος του Ρόμπερτ Μιούλερ (με λεπτομέρειες για την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016) στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έφεση το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί από το δικαστήριο τη μη εφαρμογή της απόφασης που εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας την παράδοση του πορίσματος από την κυβέρνηση μέχρι την 30ή Οκτωβρίου, καθώς εκκρεμεί η έφεση.

Από τη μεριά τους, οι Δημοκρατικοί που είναι μέλη των επιτροπών στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν κλητεύσει αρκετούς Αμερικανούς αξιωματούχους για να καταθέσουν εντός της εβδομάδας και στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν, για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ, ενώ η προσοχή τους είναι εστιασμένη στο πρόσωπο του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.

Άλλες επιτροπές στο ίδιο νομοθετικό σώμα διερευνούν ξεχωριστές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών του προέδρου Τραμπ, αλλά και τις παραβιάσεις των υφιστάμενων κανονισμών για την έκδοση αδειών διαχείρισης απόρρητων πληροφοριών σε συμβούλους του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο, απαντώντας στις καταγγελίες των Ρεπουμπλικάνων ότι η έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ διεξάγεται μυστικά, προγραμματίζουν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να την επισημοποιήσουν στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και να τη θέσουν σε ένα νέο στάδιο.

Επίσης, ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Βίντμαν, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου και μέλος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, καταθέτει εντός της ημέρας σχετικά με όσα άκουσε, όπως ισχυρίζεται, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Όπως έχει αναφέρει ο ίδιος, η συζήτηση που άκουσε τον θορύβησε τόσο πολύ, ώστε εξέφρασε τις ανησυχίες του σε έναν δικηγόρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης