Οι διεθνείς «κυρώσεις ή απειλές κυρώσεων» δεν θα κάνουν την Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεσή της στη βόρεια Συρία, ανάφερε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Κυρώσεις ή απειλές κυρώσεων δεν θα μας σταματήσουν από την άσκηση του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα» είπε ο Τσαβούσογλου στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, περιμένουμε πρώτα απ’ όλα να μας υποστηρίξουν στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας» πρόσθεσε.

«Στις 17 Οκτωβρίου οι Ηνωμένες Πολιτείες δεσμεύθηκαν να απελευθερώσουν αυτήν την περιοχή μέσα σε 120 ώρες από τους τρομοκράτες των YPG (σ.σ.: η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας που πολέμησε εναντίον των τζιχαντιστών στο πλευρό των υπό τις ΗΠΑ δυνάμεων). Θα παρακολουθήσουμε από κοντά την εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης» επεσήμανε. 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παράλληλα δήλωσε πως η Τουρκία θα σταματήσει την επίθεσή της μόνο όταν «όλοι οι τρομοκράτες θα έχουν εκκαθαρισθεί» από την περιοχή και «οι Σύροι θα έχουν απελευθερωθεί από την τυραννία των YPG και από την απειλή του Νταές (η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, 120 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από την επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, ενώ ο Τσαβούσογλου υποστήριξε σε χωριστές δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη πως έχουν σκοτωθεί 20.

«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγουμε αθώα θύματα και την καταστροφή πολιτικών υποδομών» επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης