Η αστυνομία της Ινδίας κατηγορείται ότι σκότωσε εν ψυχρώ τέσσερις υπόπτους για τον βιασμό μιας γυναίκας

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, 14:01
Η αστυνομία της Ινδίας κατηγορείται ότι σκότωσε εν ψυχρώ τέσσερις υπόπτους για τον βιασμό μιας γυναίκας

Η ινδική αστυνομία κατηγορείται το Σάββατο ότι σκότωσε «εν ψυχρώ» τέσσερις υπόπτους για το βιασμό μιας γυναίκας στον τόπο του εγκλήματος την ώρα που γινόταν αναπαράσταση για να ικανοποιήσει την οργή της κοινής γνώμης και η Διεθνής Αμνηστία ζητεί να ριφθεί άπλετο φως στην φερόμενη αυτή «αυθαίρετη εκτέλεση».

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε την ώρα που η χώρα έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο χθες Παρασκευή στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στη βόρεια Ινδία μιας γυναίκας, την οποία πυρπόλησαν και κάηκε ζωντανή άνδρες τους οποίους κατηγορούσε ότι την είχαν βιάσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις ύποπτοι της πρώτης υπόθεσης, οι οποίοι κρατούνταν για μία εβδομάδα, έπεσαν νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας την Παρασκευή κοντά στην Χαϊντεραμπάντ στη νότια Ινδία αφού κατάφεραν να αρπάξουν τα όπλα αστυνομικών στη διάρκεια αναπαράστασης του εγκλήματος.

Η ανακοίνωση του θανάτου τους ακολουθήθηκε από σκηνές αγαλλίασης, με εκατοντάδες ανθρώπους να συρρέουν στον τόπο του θανάτου τους για να ράνουν με λουλούδια τους αστυνομικούς, και πολιτικούς και προσωπικότητες, κυρίως από τον αθλητικό χώρο, να χαιρετίζουν την αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια ομάδα της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναμένεται να μεταβεί εκεί σήμερα.

Αυτή κρίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι οι θάνατοι αυτοί είναι πιθανό να «δώσουν λάθος μήνυμα στην κοινωνία».

«Αν οι συλληφθέντες ήταν πραγματικά ένοχοι, θα έπρεπε να καταδικαστούν σύμφωνα με το νόμο και να ακολουθηθούν οι εντολές του αρμόδιου δικαστηρίου», προσθέτει η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της.

Η γυναίκα που υπέκυψε χθες λόγω των εγκαυμάτων που έφερε πυρπολήθηκε την Πέμπτη την ώρα που πήγαινε στο δικαστήριο. Αυτή δήλωσε στους αστυνομικούς ότι της επιτέθηκαν πέντε άνδρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν δύο που την είχαν βιάσει.

«Παρά τις προσπάθειές μας δεν επέζησε», δήλωσε ο υπεύθυνος του τμήματος εγκαυμάτων του νοσοκομείου στο Νέο Δελχί στο οποίο είχε εισαχθεί.

Πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται, δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σουβέντρα Κούμαρ Μπάγκατ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019, 14:01