Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από το γαλλικό σατιρικό περιοδικό – γνωστό για τα ρεπορτάζ έρευνας που διεξάγει- Canard σχετικά με τον Αμεντί Κουλιμπαλί ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο στις αρχές Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια περιστατικού ομηρίας, εντός εβραϊκού παντοπωλείου.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Κουλιμπαλί και η σύντροφός του Χαγιάτ Μπουμεντιέν είχαν πέσει σε αστυνομικό μπλόκο ενώ οδηγούσαν ένα νοικιασμένο αυτοκίνητο στο Παρίσι, στις 30 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Canard αναφέρει ότι ο 32χρονος Κουλιμπαλί οδηγούσε το όχημα χωρίς άδεια, ωστόσο κατείχε δίπλωμα οδήγησης.

Οι αστυνομικοί έψαξαν τα στοιχεία του 32χρονου και σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της αστυνομίας «επρόκειτο για έναν μικροεγκληματία ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ κατά την παραμονή του στη φυλακή». Χαρακτηρίζονταν επίσης ως «επικίνδυνος και υποστηρικτής ισλαμιστικών κινημάτων».

Το ίδιο περιοδικό τονίζει ότι οι αστυνομικοί ενημέρωσαν άμεσα την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη. Λίγες ώρες αργότερα ο Κουλιμπαλί και η σύντροφός τους πέρασαν τα σύνορα της Ισπανίας από όπου η Μπουμεντιέν ταξίδεψε με αεροπλάνο στην Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι η ίδια έμεινε εκεί για έξι ημέρες και στη συνέχεια μετέβη στη Συρία. Ακόμη αναζητείται από την αστυνομίας της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν οι γαλλικές αρχές δεν έχουν προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση σχετικά με το ρεπορτάζ του περιοδικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης