Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι θα στείλει στελέχη της στο ηφαιστειακό νησί Γουάιτ, αύριο Παρασκευή για να ανακτηθούν τα λείψανα των 9 ανθρώπων που επισήμως αγνοούνται και πιστεύεται πως έχασαν τη ζωή τους στην ηφαιστειακή έκρηξη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Μέχρι στιγμής, ο επιβεβαιωμένος απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους οκτώ νεκρούς, ανάμεσά τους και δυο άτομα που υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 20 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση στο ηφαίστειο είναι «εξαιρετικά ευμετάβλητη» και ενδέχεται να σημειωθεί νέα έκρηξη μέσα σε μερικές ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές. Από τον κρατήρα του ηφαιστείου, δημοφιλή προορισμό για τους ξένους τουρίστες στη Νέα Ζηλανδία, εκλύθηκαν μεγάλες ποσότητες ηφαιστειακής τέφρας και αερίων με θερμοκρασίες εκατοντάδων βαθμών Κελσίου και υψηλή τοξικότητα τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ζωής στο ακατοίκητο νησί.

Πολλοί από τους τραυματίες έχουν υποστεί πολύ σοβαρά εγκαύματα και για αυτό εισάγονται 1,2 εκατ. τετραγωνικά δέρματος, καθώς η ποσότητα που χρειάζεται αντιστοιχεί σε περίπου 60 δωρητές. Στη Νέα Ζηλανδία μόλις πέντε ως δέκα προσφέρουν δέρμα στις ειδικές τράπεζες σε ετήσια βάση, έγραψε η εφημερίδα New Zealand Herald.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης