Ο Walt Heyer είναι σήμερα 74 χρόνων και σίγουρα έχει ζήσει μια εξαιρετικά… ασυνήθιστη ζωή. Ο ίδιος στα 42 του χρόνια κι ενώ ήταν ήδη παντρεμένος με γυναίκα και είχε κάνει δύο παιδιά, αποφάσισε να κάνει επέμβαση διόρθωσης φύλου. Τότε, λέει, αισθανόταν πως ήταν παγιδευμένος σε ένα κορμί που δεν του ταίριαζε. Οκτώ χρόνια αργότερα, αφού είχε υποβληθεί σε επίπονες επεμβάσεις και ορμονοθεραπείες, ο ίδιος, που πλέον είχε το όνομα Laura Jensen, αποφάσισε πως η επιλογή του να γίνει γυναίκα ήταν λανθασμένη και βεβιασμένη. Έτσι, ανέβηκε και πάλι έναν οδυνηρό Γολγοθά και απέκτησε ξανά τα αντρικά του χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σήμερα εργάζεται σαν σύμβουλος ατόμων που φλερτάρουν με την ιδέα της διόρθωσης φύλου, μιας και ισχυρίζεται πως η ψυχολογική εξέταση που εκείνα υφίστανται πριν την επέμβαση είναι ελλιπής. Όπως εκείνος, έτσι και πολλοί άλλοι τείνουν να παίρνουν βεβιασμένες αποφάσεις, μιας και δεν πάσχουν πραγματικά από γενετική διαταραχή, αλλά δρουν επηρεασμένοι από κοινωνικούς παράγοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και στην περίπτωση του ίδιου, όπως αναφέρει, οι κοινωνικοί παράγοντες σε συνδυασμό με το κοινωνικό και οικογενειακό του περιβάλλον τον είχαν κάνει τότε να αισθανθεί δυσφορία με το σώμα του. Παρόλα αυτά, όταν έκανε την επέμβαση τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα, μιας και δεν έπασχε πραγματικά από την γενετική διαταραχή της δυσφορίας του φύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από dailymail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης