Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης που ειχαν χθες ο υπουργός και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και Γιάννης Αμανατίδης αντίστοιχα, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. κ. Θεόφιλο Γ΄,στο περιθώριο των εργασιών της Δεύτερης Διεθνούς Διάσκεψης για τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίσθηκε η ανάγκη υπεράσπισης και διατήρησης του υφιστάμενου καθεστώτος στους Αγίους Τόπους, με βάση τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Η προστασία του συγκεκριμένου καθεστώτος, το οποίο έχει διασφαλίσει εδώ και αιώνες την ειρηνική συνύπαρξη όλων των θρησκειών, αποκτά αυξημένη σημασία υπό το πρίσμα των ολοένα αυξανόμενων περιστατικών αμφισβήτησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε, επίσης, στους μακραίωνους δεσμούς του Ελληνισμού και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και εξέφρασε την ετοιμότητά του να παράσχει υποστήριξη στο δύσκολο έργο που αυτό επιτελεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης