Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ δήλωσε χθες Παρασκευή πως θεωρεί πως οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ έχουν επαρκείς πόρους στη διάθεσή τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής προς το παρόν για να διαδραματίσουν αποτρεπτικό ρόλο, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal κατά το οποίο μελετάται η αποστολή μεγάλων ενισχύσεων στην περιοχή εν μέσω των εντάσεων με το Ιράν. 

Ο Έσπερ, μιλώντας σε ολιγομελή ομάδα δημοσιογράφων, δεν απέκλεισε το να υπάρξουν αντικαταστάσεις δυνάμεων και μικρές αυξήσεις στο μέλλον. «Όμως ο αριθμός — 14.000 — δεν στέκει, είναι εντελώς εσφαλμένο αυτό το δημοσίευμα», τόνισε εν πτήσει προς την Καλιφόρνια για να συμμετάσχει σε φόρουμ για την εθνική άμυνα στη Βιβλιοθήκη Ρίγκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάθε διοικητής θέλει ολοένα περισσότερες δυνατότητες, όπου και να βρίσκεται. Αλλά αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι διαθέτουμε επαρκείς πόρους στο θέατρο [επιχειρήσεων] για να αποτρέψουμε ό,τι χρειάζεται να αποτρέψουμε», πρόσθεσε ο Έσπερ.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι δέχεται αιτήματα για ενισχύσεις συνεχώς αλλά, επέμεινε, «αυτή τη στιγμή, δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για την ανάπτυξη 14.000 στελεχών».

Το Πεντάγωνο είχε ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Τζέρναλ ήδη την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης