Το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Υεμένη διεκδίκησε το πρωί της Τετάρτης την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις στα γραφεία του «Charlie Hebdo» στο Παρίσι με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα.

Στο μήνυμά της οργάνωσης, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο Νάσερ αλ Ανσί υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ως αντίποινα για την προσβολή του προφήτη Μωάμεθ και στους δράστες «ανατέθηκε» το χτύπημα εναντίον του σατιρικού περιοδικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ήρωες στρατολογήθηκαν και έδρασαν» ακούγεται να λέει στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικό ιστότοπο. «Θέλουμε να τονίσουμε προς το μουσουλμανικό έθνος ότι εμείς επιλέξαμε τον στόχο, χρηματοδοτήσαμε την επιχείρηση και στρατολογήσαμε τον επικεφαλής της» σημειώνει ο αλ Ανάσι και προσθέτει: «Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολή του γενικού μας εμίρη Αϊμάν αλ Ζαουάχρι και σύμφωνα με τη μεταθανάτια βούληση του Οσάμα μπιν Λάντεν».

Μάλιστα, ο Αλί αλ-Ανάσι απειλεί τη Γαλλία με νέες επιθέσεις, λέγοντας ότι δεν θα είναι σε ασφάλεια «όσο πολεμάει τον Αλλάχ, τον προφήτη του και τους πιστούς».

Διαβάστε επίσηςΑνάρπαστο το “Charlie Hebdo”
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015, 09:22

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης