Η Τουρκία κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να αποδώσει δικαιοσύνη για τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι με βάση το διεθνές δίκαιο, μετά την άρνηση του Ριάντ να εκδώσει δύο υπόπτους που, σύμφωνα με την Άγκυρα, σχεδίαζαν τη δολοφονία του στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, δήλωσε ότι η άρνηση του Ριάντ να εκδώσει τους υπόπτους είναι «απογοητευτική» και θα ενισχύσει τις επικρίσεις εκείνων που πιστεύουν ότι «η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να καλύψει τον φόνο».
Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πάει για να παραλάβει ορισμένα έγγραφα για τον γάμο του.Ο Αλτούν είπε σε δημοσιογράφους ότι οι σαουδαραβικές αρχές δεν συνεργάζονται επαρκώς και ότι η Τουρκία έχει «ελάχιστες ενδείξεις» ότι οι Σαουδάραβες εισαγγελείς σκοπεύουν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Κατά συνέπεια «θα ήταν προς το συμφέρον της διεθνούς κοινότητας να επιδιώξει να αποδώσει δικαιοσύνη με βάση το διεθνές δίκαιο», τόνισε.
Τον περασμένο μήνα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να ζητήσει τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας από τα Ηνωμένα Έθνη αν έφταναν σε αδιέξοδο οι διμερείς επαφές με τη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης