Έκκληση για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απηύθυνε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ από το Αννόβερο, ενώ τόνισε ότι ο προστατευτισμός ζημιώνει όλες τις πλευρές.

«Πρέπει ως Ευρωπαίοι να ενεργούμε από κοινού, να βρίσκουμε κοινή θέση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ εγκαινιάζοντας χθες το βράδυ την έκθεση τεχνολογίας στο Αννόβερο, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καγκελάριος αναφέρθηκε ακόμη στις προτάσεις που θα παρουσιάσει ήδη φέτος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους τρόπους αντίδρασης στις στρεβλώσεις του διεθνούς ανταγωνισμού και της ψηφιακής οικονομίας. «Δεν πρέπει να θεωρούμε ποτέ ότι ο καλύτερος επιχειρηματίας είναι το κράτος. Αλλά βιώνουμε την αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού και για αυτό χρειαζόμαστε απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα. Και αυτό δεν είναι ένας δρόμος που μπορεί να βαδίσει ένα κράτος μόνο του», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Στέφαν Λεβέν, πρωθυπουργός της Σουηδίας, τιμώμενης χώρας της φετινής διοργάνωσης, τόνισε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα του και την Γερμανία στον τομέα της βιομηχανίας. «Θα μπορούσαμε να μάθουμε αρκετά ο ένας από τον άλλον και προκειμένου να παραμείνουμε παρόντες στην τεχνολογική αλλαγή, πρέπει όλοι οι παίκτες να συνεργαστούν. Δεν είναι η αλλαγή, αλλά η ακινησία που είναι επικίνδυνη. Είναι καιρός να θαυμάσουμε και να αντιληφθούμε ότι υπάρχουν πάντα τόσα πολλά να μάθουμε», δήλωσε ο κ. Λεβέν.

Έκκληση για την αναγέννηση της Ευρώπης απηύθυνε στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης και ο πρόεδρος του Κεντρικού Συνδέσμου Ηλεκτροτεχνολογίας και Ηλεκτροβιομηχανίας (ZVEI) Μίχαελ Τσίζεμερ, ο οποίος σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει αν θέλει να διατηρήσει το ειδικό της βάρος και στο μέλλον. «Αυτό αποτελεί πρόκληση για όλους μας – και για την βιομηχανία. Η Ευρώπη πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω ως βιομηχανική περιοχή. Η βιομηχανία δεν χρειάζεται απομόνωση, αλλά αέρα για να αναπνεύσει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η Κίνα αποτελεί μάλλον ευκαιρία παρά κίνδυνο για την Ευρώπη. «Χρειαζόμαστε όμως ίδιους κανόνες για όλους», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης