Το ενδεχόμενο της παράτασης μετά τις 24 Ιανουαρίου του ισχύοντος έως τότε στην Αυστρία τρίτου lockdown συζητά η κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γκέρνοτ Μπλιούμελ, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Υπάρχει συνεχής συζήτηση για το τι σημαίνουν οι μεταβαλλόμενες συνθήκες πλαισίου, η σχετική απόφαση θα ληφθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η απόφαση για τα σχολεία θα μπορούσε να ληφθεί νωρίτερα και να προσανατολίζεται σε παράταση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η κατάσταση κατέστη «πολύ, πολύ πιο δύσκολη» εξαιτίας της βρετανικής μετάλλαξης Β.1.1.7 του κορωνοϊού, η οποία έχει επίσης εμφανιστεί στην Αυστρία και υπάρχει «μια νέα συζήτηση σε όλη την Ευρώπη για το πώς να αντιδράσουμε στον ιό, που είναι πολύ πιο επιθετικός».

Ταυτόχρονα παρέπεμψε στα δεδομένα από την Ιρλανδία, όπου, όπως είπε, πριν από μερικές εβδομάδες μειώθηκαν οι αριθμοί μόλυνσης και μέσα σε λίγες εβδομάδες «οι αριθμοί εκτινάχθηκαν» ενώ, αναφερόμενος στη γειτονική Γερμανία, επισήμανε πως υπάρχει εκεί μια συζήτηση σχετικά με το εάν το lockdown πρέπει να αυστηροποιηθεί ή να παραταθεί.

«Φυσικά τέτοιες σκέψεις πρέπει να γίνουν και σε άλλες χώρες. Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ προσεκτικά. Υπάρχουν τακτικές συζητήσεις σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για τα μέτρα» παρατήρησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκέρνοτ Μπλιούμελ σημείωσε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα ανακοινώσουν την απόφαση για το πώς θα προχωρήσει η Αυστρία σε σχέση με το lockdown και θα ληφθεί επίσης απόφαση σχετικά με τα σχολεία, για τα οποία η επιστροφή στα μαθήματα με φυσική παρουσία έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ήδη την Τρίτη το βράδυ, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ είχε ανακοινώσει ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει απόφαση για την περαιτέρω στάση, σημειώνοντας ότι λόγω της νέας μετάλλαξης απαιτείται «πολύ ακριβής ανάλυση» της τρέχουσας κατάστασης, πως πρόκειται για την «πιο δύσκολη φάση» της πανδημίας και πως «έχουμε πραγματικά ένα πρόβλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης