Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση αγόρασε σε μεγάλη κλίμακα, προστατευτικά υλικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως προστασία από το στόμα και τη μύτη, κιτ τεστ CoV και γρήγορα τεστ.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς και η υπουργός Άμυνας Κλαούντια Τάνερ, κατά την σημερινή επίσκεψή τους σε στρατώνα στο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, ανακοίνωσαν ότι αυτό το «στρατηγικό αποθεματικό» θα αποθηκευτεί σε πέντε εγκαταστάσεις του Αυστριακού Ομοσπονδιακού Στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, αποκτήθηκαν 2,6 εκατομμύρια αναπνευστήρες, 44,4 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες προσώπου, 1,7 εκατομμύρια γάντια εξέτασης, 430.000 προστατευτικές φόρμες, 37.000 προστατευτικά γυαλιά, 150.000 ποδιές μίας χρήσης και 19.500 παλμικά οξύμετρα με κλιπ δακτύλων, ενώ αποθηκεύτηκαν επίσης 9.000 μάσκες οξυγόνου, 50.000 κιτ τεστ CoV και 991.000 γρήγορα τεστ CoV.

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας, άλλες 500.000 αναπνευστικές συσκευές, 970.000 χειρουργικές μάσκες προσώπου, 12,2 εκατομμύρια μάσκες στόματος-μύτης και 45.700 γάντια εξέτασης, 4.600 προστατευτικές φόρμες και 300 αναπνευστήρες θα προμηθευτούν από τον Ερυθρό Σταυρό και θα αποθηκευτούν από τις ένοπλες δυνάμεις τις επόμενες ημέρες.

„Όλοι έχουμε μάθει από τις προκλήσεις της κρίσης του κορωνοϊού και προετοιμάζουμε για περαιτέρω προκλήσεις – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε η Κλαούντια Τάνερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια επισήμανε πως «με αυτές τις αποθήκες έκτακτης ανάγκης, δημιουργούμε ανθεκτικότητα, για την ασφάλειά μας και ένα δίκτυο υγείας, και όταν είναι απαραίτητο, το υλικό θα διανέμεται σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας».

Από την πλευρά του, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς υπενθύμισε ότι στην αρχή της πανδημίας την άνοιξη, οι διαδικασίες προμήθειας ήταν μερικές φορές δύσκολες, τονίζοντας πως «οι καιροί έχουν αλλάξει, έχουμε βιώσει κάποια χαλάρωση στην παγκόσμια αγορά και είχαμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε για το φθινόπωρο και το χειμώνα».

Στο μεταξύ, μέσα στο τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί στην Αυστρία 780 νέα κρούσματα κορωνοϊού, όπως αναφέρουν σήμερα το απόγευμα τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας στη Βιέννη, σύμφωνα με τα οποία στη χώρα των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων υπήρξαν έως τώρα 34.329 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 6.194, συνολικά 293 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και από αυτούς οι 49 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι θάνατοι από κορωνοϊό έχουν φτάσει τους 739, συνολικά έχουν διενεργηθεί 1.364.508 διαγνωστικά τεστ.

Σύμφωνα με το τελευταίο μοντέλο υπολογισμού από τον Οργανισμό για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (AGES), ο πραγματικός αριθμός αναπαραγωγής για την περίοδο από τις 28 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, βρισκόταν στο 1,25, που σημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο θα μπορούσε να μολύνει άλλους 1,25 ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης