Η Αυστρία προτίθεται να ανοίξει γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη και επίτιμο προξενείο στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ στη Σιβηρία, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών, που προέρχεται από το ακροδεξιό κόμμα των Ελευθέρων της Αυστρίας FPO και είχε επικριθεί επειδή είχε προσκαλέσει στον γάμο της τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, την στιγμή που η χώρα της αναλάμβανε την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι οι «διμερείς σχέσεις ήταν παραδοσιακά εξαιρετικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διευρύνουμε το δίκτυο των προξενείων μας, περιμένουμε την έγκριση από ρωσικής πλευράς. Σχεδιάζουμε την δημιουργία γενικού προξενείου της Αυστρίας στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στο Νοβοσιμπίρσκ σχεδιάζουμε το άνοιγμα επίτιμου προξενείου» δήλωσε η Κνάισλ, επισημαίνοντας ότι η Βιέννη ενδιαφέρεται για τη συνεργασία όχι μόνο σε επίπεδο πρωτευουσών και μεγάλων πόλεων, αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο. «Επειδή μιλάμε για την Ρωσία, γνωρίζουμε πόσο μεγάλη χώρα είναι και ως εκ τούτου είναι προς το συμφέρον μας να δουλεύουμε και με τις περιφέρειες».

Η Κνάισλ δήλωσε ότι η Αυστρία ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ρωσία στους τομείς της τέχνης και της οικολογίας.

«Ακολουθούμε τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» η οποία επέβαλε σειρά κυρώσεων στην Μόσχα με αφορμή τις πιέσεις που ασκεί στην διένεξη της Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να διατηρήσουμε ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία», δήλωσε η Κάριν Κνάισλ. Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ, επεσήμανε ότι «η Αυστρία είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος για την Ρωσία» εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα της οικονομικής αυτής συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης