Με αρκετές χώρες στην Αφρική να αποτελούν πρώην αποικία της Γαλλικής Δημοκρατίας θα ήταν αδύνατον να μην στέλνονταν ευχές από ηγέτες αφρικανικών χωρών στον μεγάλο νικητή των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο πρόεδρος της Αλγερίας, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, συνεχάρη αργά το βράδυ της Κυριακής τον Φρανσουά Ολάντ, για την εκλογή του στην προεδρία της Γαλλίας και τον διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος για να συνεργαστούν υπέρ μιας αλγερινογαλλικής σύμπραξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την ευκαιρία της εκλογής σας στη γαλλική προεδρία, έχω τη χαρά να σας απευθύνω εν ονόματι του λαού και της κυβέρνησης της Αλγερίας και εμού προσωπικώς, τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχές μας για επιτυχία στην εκπλήρωση των υψηλών ευθυνών σας», γράφει σε μήνυμα του το οποίο μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας APS.

«Οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η διεθνή κοινότητα μας καλούν να εμβαθύνουμε τον πολιτικό διάλογο μεταξύ των δυο χωρών μας και να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη των στόχων της ειρήνης, της σταθερότητας, της προόδου στις οποίες προσβλέπουμε στο χώρο της Μεσογείου και σε όλο τον κόσμο», προσθέτει.

Παράλληλα, η Τυνησία έστειλε ευχές στον επικεφαλής των Σοσιαλιστών, υπογραμμίζοντας οι Αρχές της αφρικανικής χώρας στηρίζουν μεγάλες ελπίδες στην ενίσχυση των σχέσεων με τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σας στέλνω τα πιο θερμά και τα πιο ειλικρινή συγχαρητήριά μου και σας λέω ότι η νέα Τυνησία στηρίζει μεγάλες ελπίδες στην ενίσχυση των παραδοσιακών σχέσεων με τη Γαλλία. Η νέα δημοκρατική Τυνησία θέλει να οικοδομήσει με τη Γαλλία μια πραγματική συνεργασία με σεβασμό στις αξίες της ελευθερίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία θα βασίζεται σε μια στρατηγική ανάπτυξης και ευημερίας για όλους», εξήγησε ο πρόεδρος της Συντακτικής Συνέλευσης και Σοσιαλιστής, Μουστάφα Μπεν Τζααφάρ.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης