Η κρίση στην Ευρωζώνη και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα θα απασχολήσουν τη σύνοδο των G8. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, έφθασε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο, που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, Παρασκευή, στο Καμπ Ντέιβιντ και θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Σάββατο.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά Μ.Μ.Ε., λόγω των τρεχουσών εξελίξεων, στη σύνοδο της G8 θα συζητηθούν τα δεδομένα και οι προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, με απώτερο στόχο την εύρεση πολιτικών για την επίτευξη της «χρυσής» τομής ανάμεσα στη λιτότητα και την ανάπτυξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μόντι αναμένεται να ασκήσει πιέσεις προς τη Μέρκελ για την προώθηση μέτρων ανάπτυξης. Ήδη ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, και ο Γάλλος ομόλογός του, Φρανσουά Ολάντ, έχουν τονίσει ότι τα μέτρα λιτότητας από μόνα τους δεν αρκούν.

Η συνάντηση ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Σικάγο, ωστόσο, όπως αναφέρει το Reuters, η αλλαγή οφείλεται σε δύο λόγους: πρώτον στην προσπάθεια να δοθεί ένας ανεπίσημος και πιο… χαλαρός χαρακτήρας και δεύτερον για να αποφευχθούν οι μαζικές διαδηλώσεις.

Παρακολουθήστε την άφιξη του Μόντι στην Ουάσινγκτον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: G8: Η Ελλάδα στο… μικροσκόπιο
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012, 07:21

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης