Τη λίστα με τους 100 ανθρώπους που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως δημοσιεύει, για ακόμη μία χρονιά, το περιοδικό «TIME».

Στον μακρύ κατάλογο του περιοδικού συγκαταλέγονται προσωπικότητες της καινοτομίας, της πολιτικής, του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον μακρύ κατάλογο του περιοδικού συγκαταλέγονται προσωπικότητες της καινοτομίας, της πολιτικής, του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμουΣτην κατηγορία «Τιτάνες» βρίσκονται το ζεύγος Ζάγκεμπεργκ, ο Κινέζος επιχειρηματίας Γουάνγκ Τζιανλίνγκ, ο πάπας Φραγκίσκος, ο επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ και πολλοί άλλοι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία των ηγετών. Σε αυτή «φιγουράρουν» τα ονόματα αρκετών Αμερικανών πολιτικών, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζον Κέρι. Από τον κατάλογο δεν θα μπορούσε να λείπουν η «πρωτοπόρος» -όπως χαρακτηρίζεται- Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγονται ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τον οποίο το περιοδικό αναφέρει: «Με τις πολιτικές του έχει βελτιώσει τη ζωή των πολιτών δίνοντας δύναμη και εξουσία σε εκατομμύρια πολίτες που μέχρι πρότινος δεν συμμετείχαν στα κοινά. Είναι, πάντως, μία εγωιστική και εύθικτη προσωπικότητα, και η δίψα του για εξουσία έχει θέσει σε κίνδυνο το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου στην Τουρκία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή ανά την υφήλιο περιλαμβάνονται η καταξιωμένη ηθοποιός Σαρλίζ Θερόν, η νεαρή συνάδελφός της και τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε, η Γιαπωνέζα «καλλιτέχνις του πουά» Γιαγιόι Κουσάμα και η κωμικός Τζούλια Λουί Ντρέιφους.

Στην κατηγορία «icons» βρίσκονται προσωπικότητες που αναδείχθηκαν για το έργο που έχουν προσφέρει, ο καθένας στον τομέα με τον οποίο ασχολείται. Ηθοποιοί, αθλητές και μοντέλα «φιγουράρουν» στη λίστα αυτή. Μεταξύ άλλων είναι οι Γιούσαϊν Μπολτ (γνωστός ως ο «ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου»), Λεονάρντο ντι Κάπριο (βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός), Κάρλι Κλος (καταξιωμένο μοντέλο και fashion icon) και η Αdele (τραγουδίστρια).

Σε αυτήν την ομάδα ξεχωρίζει ο Ντένις Μουγέτζ, γιατρός από την Αφρική που περιθάλπει τα θύματα βιασμών σε περίοδο πολέμου.

Τέλος, το «TIME» ξεχώρισε ανθρώπους-οραματιστές, όπως ο θεωρητικός φυσικός που έχει μελετήσει τη δυνατότητα ταξιδιών στον χρόνο Κιπ Θορν, ο επικεφαλής της αποστολής New Horizons στον Πλούτωνα, Άλαν Στερν, και η Νάντια Μουράντ, η νεαρή που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των τζιχαντιστών έπειτα από εννέα μέρες φρικτών βασανιστηρίων.

Δείτε τους «100» του TIME:



















Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου


Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης