Όταν ακούει κάποιος για την ύπαρξη ναυαγοσώστη στην παραλία, το πιο πιθανό είναι να του έρχονται εικόνες από την επιτυχημένη αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Baywatch».

Μόνο που στην περίπτωση της «Emily», δεν υπάρχει ούτε David Hasselhoff ούτε Pamela Anderson προκειμένου να σώσουν τη ζωή του λουόμενου και σε καμία περίπτωση το ηλιοκαμένο σώμα ενός καλογυμνασμένου άνδρα ή μιας εντυπωσιακής ξανθιάς. Στις Η.Π.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη, τους τελευταίους μήνες, η εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος όπου με τη χρήση ειδικής συσκευής δίνεται η δυνατότητα στους ναυαγοσώστες να προχωρήσουν σε διάσωση από την… παραλία. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χειριστούν με τον κατάλληλο τρόπο το τηλεκοντρόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Emily» μπορεί να φθάσει σε ταχύτητα τα 30 χλμ. και είναι εφοδιασμένη με ένα σωσίβιο, το οποίο διαθέτει άκρες προκειμένου να μπορεί να πιάνεται ο λουόμενος που κινδυνεύει. Κάθε συσκευή κοστίζει περίπου 10.000 δολάρια και όπως μετέδωσε το Associated Press, η πρώτη διάσωση μέσω του συγκεκριμένου επιτεύγματος της τεχνολογίας πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου σε παραλία του Όρεγκον.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης