Η πολωνική πετρελαϊκή εταιρεία Orlen ανακοίνωσε ότι η ρωσική πλευρά διέκοψε την ροή του πετρελαίου μέσω του πετρελαιαγωγού Droujba στο πλαίσιο του τελευταίου ισχύοντος συμβολαίου, που καλύπτει μόλις το 10% των αναγκών της Orlen.

«Η Ρωσία σταμάτησε την προμήθεια, πράγμα για το οποίο ήμασταν προετοιμασμένοι. Μόνο το 10% του αργού πετρελαίου προερχόταν από την Ρωσία και θα το αντικαταστήσουμε με πετρέλαιο από άλλες πηγές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Orlen Ντάνιελ Ομπάιτεκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διακοπή της τροφοδοσίας συμπίπτει με την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση νέου πακέτου κυρώσεων που έχει ως στόχο να πλήξει την ρωσική οικονομία και ιρανικές εταιρείες που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πολωνικός πετρελαϊκός όμιλος είχε διακόψει ήδη εδώ και έναν χρόνο την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου δια θαλάσσης. Η Orlen διαβεβαιώνει ότι η διακοπή δεν πρόκειται να έχει επιπτώσεις στην τροφοδοσία των Πολωνών πελατών της και ότι το σύνολο των προμηθειών θα διασφαλίζεται πλέον δια της θαλάσσιας οδού και άλλες πηγές τροφοδοσίας. Εδώ και χρόνια, η Πολωνία έχει διαφοροποιήσει τις πηγές τροφοδοσίας της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης