Τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν το τελευταίο διάστημα στη Βόρεια Ιρλανδία, για να επισκεφτούν τα μέρη όπου γυρίστηκε η τελευταία σεζόν της σειράς «Game of Thrones». Η σειρά που παράγει το τηλεοπτικό δίκτυο HBO πρόσφατα κατέρριψε το ρεκόρ τηλεθέασης της «The Sopranos», με 18 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Τοπία της Β. Ιρλανδίας χρησιμοποιήθηκαν για να παραστήσουν τη γη του Westeros και του Essos. Η εφημερίδα Financial Times φιλοξένησε πρόσφατα συνεντεύξεις από 30 φανατικούς οπαδούς της σειράς από όλο τον κόσμο (ΗΠΑ, Αργεντινή, Φινλανδία, Ν. Κορέα, Βρετανία, Ολλανδία, Ινδία) που επισκέφτηκαν την περιοχή Dark Hedges, όπου κινηματογραφήθηκε μια εντυπωσιακή σκηνή. Χρειάστηκαν 3 ημέρες για περίπου 8 δευτερόλεπτα εικόνας αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται ότι θα έχει μακροχρόνια οφέλη για την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φίλιπ ΜακΚομπ, που ήταν ο οδηγός της επίσκεψης, υποστηρίζει ότι 60%-100% των επεισοδίων της σειράς κινηματογραφούνται στην Β. Ιρλανδία, σε περιοχές όπως οι σπηλιές του Cushendun, τα ορυχεία του Larrybane και η ακτή του Antrim. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η Ιρλανδία συνδέεται με τη μυθική περιοχή του Westeros, όπου εξελίσσεται μεγάλο μέρος της ιστορίας. Σύμφωνα με τους παραγωγούς της σειράς, πάντως, μεγάλο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιείται επίσης στην Ισλανδία και την Κροατία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης