Το περιοδικό Charlie Hebdo, που βρίσκεται στο Παρίσι, απέλυσε την Γαλλομαροκινή δημοσιογράφο Zineb El Rhazoui, η οποία έχει δεχθεί επανειλημμένα απειλές για τη ζωή της, εξαιτίας των άρθρων της κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Η δημοσιογράφος κατηγόρησε την διεύθυνση του περιοδικού για υποκρισία, αφού φαίνεται ότι πολύ γρήγορα ξέχασε την επίθεση που δέχθηκε από ισλαμιστές τρομοκράτες στις 7 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους, δώδεκα άτομα, εκ των οποίων οι δέκα ήταν δημοσιογράφοι και οι δύο αστυνομικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Rhazoui δήλωσε ότι απολύθηκε με μια αόριστη δικαιολογία για «κάποιο σφάλμα» που διέπραξε, αλλά θεωρεί ότι η πραγματική αιτία της απομάκρυνσής της είναι ότι υπέγραψε μαζί με άλλους δεκαπέντε συναδέλφους της μια ανοιχτή επιστολή προς την ιδιοκτησία και την διεύθυνση του σατιρικού περιοδικού. Στην επίμαχη επιστολή οι εργαζόμενοι ζητούν τα χρήματα που εισπράττει το περιοδικό, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε και που εκτόξευσε τις πωλήσεις του στα ύψη, να κατατίθενται σε κοινό λογαριασμό, που θα εξασφαλίσει την σταθερή επιβίωσή του για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Η δημοσιογράφος δήλωσε ότι το περιοδικό, αντί να της συμπαρασταθεί για τις απειλές που δέχεται εξαιτίας των «αιχμηρών» άρθρων της, την απέλυσε και η ίδια φιλοξενείται σε φίλους ή μένει σε δωμάτια ξενοδοχείων, ενώ ο σύζυγός της έχασε τη δουλειά του και αναγκάστηκε να φύγει από το Μαρόκο, επειδή οι τζιχαντιστές ανακάλυψαν πού εργάζεται.

Εκπρόσωπος του περιοδικού δήλωσε ανώνυμα στην εφημερίδα Le Monde ότι η δημοσιογράφος δεν απολύθηκε, αλλά απομακρύνθηκε από την εργασία της και θα κληθεί σε συνέντευξη για να «της υπενθυμίσουν τις ευθύνες της»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης