Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

Διάλεξη με θέμα τις Ελληνίδες της Αυστραλίας πρόκειται να δώσουν ο ιστορικός Λεονάρντ Ζανιζέφσκι και η φωτογράφος Έφη Αλεξάκη από το Πανεπιστήμιο Macquarie του Σύδνεϋ, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο της σειράς των Σεμιναρίων της Κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία της παρουσίας της Ελληνίδας στην Αυστραλία και την Ελλάδα δεν έχει ακόμα ερευνηθεί και μελετηθεί επαρκώς. Τόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αυστραλίας όσο και οι κοινωνιολόγοι έχουν παρουσιάσει μόνο γενικές πτυχές της ιστορίας της. Επιπλέον, η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω με την υπεροχή του αριθμητικά κυρίαρχου αρσενικού. Τα στερεότυπα εξελίσσονται και κατά συνέπεια, εξακολουθούν να υφίστανται. Ωστόσο, οι ιστορίες των Ελληνίδων της Αυστραλίας για πάνω από 200 χρόνια αποκαλύπτουν και απολαμβάνουν ατομικές και συλλογικές επιτυχίες, αποτυχίες, ελπίδες και όνειρα, μιας Αυστραλίας γεμάτη προκλήσεις, μιας Ελλάδας της μνήμης και της πίστης στην εμφάνιση ενός πιθανού απεριόριστου μέλλοντος.

Σημειώνεται ότι η διάλεξη αυτή, είναι η προτελευταία της φετινής σειράς των Σεμιναρίων. Η τελευταία θα δοθεί από τον καθηγητή Νίκο Παπαστεργιάδη, στην ειδική εκδήλωση για την ολοκλήρωση των φετινών διαλέξεων και την απονομή των πιστοποιητικών παρακολούθησης στους συμμετέχοντες, που θα γίνει στο νέο κτίριο της Κοινότητας.

Φωτογραφία: ο ιστορικός Λεονάρντ Ζανιζέφσκι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης