Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

Η Boeing ελπίζει να επαναλάβει την παραγωγή των υποχρεωτικά καθηλωμένων στο έδαφος 737 MAX, μήνες προτού οι ρυθμιστικές αρχές δώσουν την έγκριση για να πετάξουν και πάλι, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) Dave Calhoun.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Calhoun είπε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει «πολύ πριν» από τα μέσα του έτους, όταν η εταιρεία θα έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις για να συνεχίσει τις πτήσεις με τα εν λόγω αεροσκάφη, έπειτα από μια σειρά συντριβών που σημειώθηκαν και στοίχισαν τη ζωή σε 346 ανθρώπους.

«Πιστεύω σε αυτό το αεροπλάνο» ανέφερε ο Calhoun, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν θετικές εκτιμήσεις από πιλότους.

Η πραγματικότητα όμως είναι πως η εταιρεία απολαμβάνει «μηδενική εμπιστοσύνη» από τα 10.000 μέλη της Ένωσης Πιλοτικών Αεροδρομίων της Southwest Airlines, η οποία κατηγορεί την Boeing, σύμφωνα με τον επικεφαλής του σωματείου Jon Weaks.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένωση έχει κάνει αγωγή εναντίον της εταιρείας το περασμένο έτος, κατηγορώντας την ότι εμπιστεύεται ένα ελαττωματικό αεροσκάφος.

Ωστόσο, έπειτα από μια σειρά καθυστερήσεων, αποτυχιών και αποκαλύψεων που αφορούν στο 737MAX – συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων που προέκυψαν από εσωτερικές επικοινωνίες και δείχνουν ότι η εταιρεία είπε ψέματα στους ρυθμιστές – η εμπιστοσύνη μεταξύ των πιλότων φαίνεται να είναι μηδαμινή.

«Είναι σαν το παιχνίδι Jenga, η εμπιστοσύνη αυξάνεται και στη συνέχεια πέφτει» δήλωσε στους δημοσιογράφους  ο εκπρόσωπος της Allied Pilots Association, Dennis Tajer, η οποία αντιπροσωπεύει 15.000 πιλότους της American Airlines.

Όπως πρόσθεσε ο Tajer, κρίνοντας τις δηλώσεις της εταιρείας, «πρόκειται για κακό σενάριο που ουδείς πίστευε – αλλά συνέβη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης