Με δραματικούς τόνους περιγράφει ο ξένος Τύπος τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, με τον βρετανικό «Guardian» να τονίζει ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται για μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, για την οποία ευθύνεται και η Ε.Ε.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι αυτό «επισκιάστηκε από την άγρια διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, η οποία ηγείται μιας εκστρατείας ώστε να μπει σε καραντίνα η Ελλάδα και να σταματήσει η μεταναστευτική ροή προς τα Βαλκάνια με το ελληνικό σφράγισμα των συνόρων με την ΠΓΔΜ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Guardian» σημειώνει ότι «αν η Ελλάδα αποκοπεί από την υπόλοιπη ζώνη Σένγκεν, το Βερολίνο προβλέπει μια ανθρωπιστική κρίση και μια κρίση ασφάλειας μέσα σε λίγες μέρες».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, το δημοσίευμα επικαλείται και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε αναφέρει ότι ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης για μία σημαντική λειτουργία ενίσχυσης βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο και θα οριστικοποιηθεί εντός των ημερών.

«Η πιθανότητα μιας ανθρωπιστικής κρίσης μεγάλης κλίμακας είναι εδώ και είναι πραγματική» είχε δηλώσει ο κ. Αβραμόπουλος, τη στιγμή που ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στον σχεδιασμό για μία κατάσταση έκτακτης ανθρωπιστικής κρίσης έλεγε ότι «η ανθρωπιστική διάσταση στην Ευρώπη γίνεται πολύ πιο σημαντική από ό,τι ήταν μέχρι τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης