Τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι ανυπόμονα και δεν απειλούν τα μέρη, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τονίζοντας ότι παρατηρείται αργή πρόοδος στη Διάσκεψη για την Κύπρο, που συνέρχεται στο Κραν Μοντάνα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν έχουν ακόμη επιλυθεί κάποια ευαίσθητα και δύσκολα ζητήματα», ανέφερε ο κ. Γκουτέρες σε δηλώσεις στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, έπειτα από τη σημερινή Διάσκεψη για την Κύπρο της οποίας προήδρευσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν έγινε πρόοδος στις σημερινές συζητήσεις, ο κ. Γκουτέρες είπε ότι παρατηρείται αργή πρόοδος, προσθέτοντας πως πολλά εκκρεμούντα θέματα απομένουν να επιλυθούν.

Ερωτηθείς εξάλλου αν υπάρχει πρόθεση στα Ηνωμένα Έθνη για εξέταση του θέματος της Ειρηνευτικής Δύναμης Κύπρου (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), ο Πορτογάλος επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει πρόθεση για κατάθεση πρότασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε σχέση με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορώ να εγγυηθώ από την πλευρά μας ότι δεν είμαστε ανυπόμονοι και δεν απειλούμε τα μέρη κατ’ ουδένα τρόπο», είπε και πρόσθεσε: «Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι θετικό και βιώσιμο, δεν θέλουμε μια λανθασμένη συμφωνία που δεν θα διαρκέσει».

Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης