«Καταστροφικό, θλιβερό και απαράδεκτο» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, το τραγικό περιστατικό στο νοσοκομείο Floreasca του Βουκουρεστίου, όπου ασθενής έπιασε φωτιά την ώρα που βρισκόταν στο χειρουργικό τραπέζι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Υπογράμμισε δε πως ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης χρειάζεται ριζικές αλλαγές.

«Είναι ένα καταστροφικό, θλιβερό, απαράδεκτο γεγονός, όμως συνέβη. Είναι θλιβερό. Το υπουργείο αντέδρασε άμεσα. Θεωρώ ότι η αντίδραση του υπουργού Υγείας ήταν επαρκής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 29 Δεκεμβρίου 2019, εξηνταεξάχρονη γυναίκα, η οποία έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας και είχε εισαχθεί για χειρουργική επέμβαση, έπιασε φωτιά την ώρα της εγχείρισης, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα σχεδόν στο 40% του σώματός της και να καταλήξει μία εβδομάδα αργότερα. Το σώμα της άτυχης γυναίκας είχε καλυφθεί με απολυμαντικό σπρέι που είχε βάση το οινόπνευμα και οι χειρουργοί ξεκίνησαν την επέμβαση με ηλεκτρικό (χειρουργικό) νυστέρι, γεγονός το οποίο φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά.

Λίγες μέρες αργότερα, η διοίκηση του νοσοκομείου Floreasca, προχώρησε στην απόλυση του επικεφαλής της χειρουργικής κλινικής, ιατρού Μιρτσέα Μπεουράν, καθώς ο γιατρός όπως και τα μέλη της χειρουργικής του ομάδας, κατηγορούνται ότι είναι υπεύθυνοι για τη φωτιά.

Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ανακοινώσει ότι η φωτιά προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος και ο επικεφαλής χειρουργός παραβίασε δέκα από τις συνολικά 33 υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στη σύμβαση διαχείρισης της χειρουργικής μονάδας στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με δηλώσεις νοσηλευτών που βρίσκονταν στο χειρουργείο την ώρα της επέμβασης, το σώμα της γυναίκας τυλίχθηκε στις φλόγες και μία νοσοκόμα πήρε έναν κουβά νερό και το έριξε στην 66χρονη για να σβήσει τη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης