Γυναίκα πιλότος στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 22:03
Γυναίκα πιλότος στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
Mία πιλότος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικεφαλής μοίρας, συμμετείχε στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της εναντίον των τζιχαντιστών, στη Συρία.

Η επισμηναγός Μάριαμ αλ Μανσούρι «όχι μόνο πιλόταρε ένα μαχητικό αεροσκάφος, αλλά ηγήθηκε μιας μοίρας» της πολεμικής αεροπορίας των Εμιράτων που συμμετείχε σε αυτές τις επιδρομές την Τρίτη.

Η Μάριαμ αλ Μανσούρι, 35 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα από τα Εμιράτα που χειρίστηκε ποτέ ένα μαχητικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ίδια έχει πολλές φορές υπερασπιστεί στην τηλεόραση το δικαίωμα των γυναικών στα Εμιράτα να υπηρετούν την χώρα τους, χωρίς να εξαιρούνται οι ένοπλες δυνάμεις.

«Ο άνδρας και η γυναίκα έχουν το δικαίωμα να εντάσσονται σε όλους τους τομείς, προκειμένου να ανέλθουν στο υψηλότερο επίπεδο», είχε δηλώσει πρόσφατα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Άμπου Ντάμπι.

Η νεαρή γυναίκα, που έχει αποφοιτήσει το 2007 από τη Σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων Χαλίφα μπιν Ζάγιεντ, τονίζει ότι «έχει αναλάβει από μόνη της προκλήσεις με στόχο να βελτιώσει τις ικανότητές της» και να επιβληθεί στους άνδρες συναδέλφους της.

Η αποστολή της στη Συρία, στις επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού χαλιφάτου, γρήγορα πυροδότησε αντιδράσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πολλά μηνύματα εξυμνούσαν την πιλότο για τη δέσμευσή της και χαιρέτισαν το ρόλο των γυναικών στα Εμιράτα, μια χώρα κυρίως συντηρητική.

Όμως οι εξτρεμιστές στράφηκαν εναντίον της και εξαπέλυσαν απειλές.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόσωπο ενός εγκληματία. Αποτυπώστε το στη μνήμη σας έως εκείνη να τιμωρηθεί», απείλησε ένας υπέρμαχος του Ισλαμικού χαλιφάτου.


 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, 22:07