Μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, μετέφερε ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Νίκος Τορναρίτης τονίζοντας την ετοιμότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας για λύση και επισημαίνοντας ότι η Τουρκία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα και τις εγγυήσεις από την Κύπρο. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε στον Νίκο Τορναρίτη πως ό,τι γίνει θα γίνει μετά τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, ο Κύπριος βουλευτής κατά της εργασίες της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στην Κωνσταντινούπολη είχε σύντομη συνομιλία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό κατά την οποία του έδωσε τα χαιρετίσματα του Προέδρου Αναστασιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι ο Νίκος Τορναρίτης ρώτησε τον Τούρκο Πρωθυπουργό τί γίνεται με το Κυπριακό και εκείνος του απάντησε πως η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε. Ο Κύπριος βουλευτής από την πλευρά του ανέφερε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και πως για να λυθεί το Κυπριακό δεν πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις ούτε μόνιμη παρουσία στρατού.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε σε μια καλά προετοιμασμένη διεθνή διάσκεψη για το Κυπριακό», είπε ο κ. Τορναρίτης. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός από την πλευρά του ανέφερε πως «ό,τι γίνει θα γίνει μετά τον Ιανουάριο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης